Oproep: wie wil er zoenen op DID22?

Een beetje extra liefde kunnen we de laatste tijd wel gebruiken. Vrijdagavond 22 april krijgen stellen de kans op DID22 om hun liefde met iedereen te delen tijdens het VIP-Catwalkdiner in de Grote Kerk. Want dan maken die stelletjes muziek en kunst. Waarmee? Met hun innige, liefdevolle zoen in de E.E.G. Kiss-installatie van Lancel/Maat. Dutch Innovation doet daarom een oproep aan stellen uit Twente om zich op te geven via info@dutchinnovation.org. Slechts twee stellen kunnen op 22 april zoenmuziek maken. 

Kunstenaarsduo Lancel/Maat vertaalt met hun E.E.G. Kiss-installatie het zoenen van deelnemers in muziek. Participanten zetten hiervoor de E.E.G.-headsets op.  Dat instrument is nodig om hersengolven te meten die op het moment van zoenen ontstaan: het voelen, het ruiken, het zien – de installatie leest dat intieme, sensuele moment in de hersenactiviteit. Beter gezegd, het algoritme E.E.G. KISS symphony leest de activiteit als een notenschrift en verklankt die.

Het publiek kijkt hoe het zoenende stel voor hersengolven zorgt. Fotobron: Lancel/Maat

Het E.E.G. KISS symphony speelt

Behalve dat het publiek het algoritmisch orkest hoort spelen, ziet het ook de hersengolven van het zoenende paar. Vanaf boven projecteert de installatie een datascape gebaseerd op de hersenactiviteit. Op deze manier delen de deelnemende stellen hun intieme moment ook op visuele wijze met de wereld. De artiesten noemen de data-interpretaties ook wel ‘The portrait of our kiss’.

Hoe vernuftig de installatie ook is, zonder mensen die bereid zijn om dat gevoelige, intieme, erogene moment te delen, blijft het stil. De artiesten achter de E.E.G. KISS, Karen Lancel and Hermen Maat, hopen dat mensen op DID22 de wereld met hun deelname een stukje liefdevoller willen maken.

Oproep van Kees Klomp

De kunst van Lancel/Maat sluit naadloos aan op een oproep van econoom Kees Klomp vandaag (vrijdag 4 maart) op zijn LinkedIn. Met de situatie in Oekraïne in het achterhoofd, roept hij op om aandacht te schenken aan liefde. Dat doet hij na een uitleg van een metafoor waarin de wereld als een tuin geldt vol met verschillende zaden. Alle zaadjes hebben bewatering, ofwel aandacht, nodig. Nu is de keuze: geeft de mens water aan de zaadjes waar liefde uit komt of aan de zaadjes van haat? Zijn vraag:

,,Zullen we er met z’n allen voor zorgen dat deze oude Tears for Fears hit Sowing The Seeds Of Love weer op nummer 1 komt in de streaminglijsten van Spotify?”

Kees Klomp, 4 maart 2022

Bij deze geeft DID22 gehoor aan deze oproep.

Link naar oproep: https://www.linkedin.com/posts/kees-klomp-5029b54_yuval-noah-harari-the-war-in-ukraine-could-activity-6905402305714495488-smp8

Lancel/Maat op DID22

Lancel/Maat staan zijn vrijdagavond 22 april tijdens de VIP-Catwalkdiner in de Grote Kerk op DID22. Ook nemen zij deel aan een DID-talk. Op onderstaande website staat meer informatie over het werk van Karen Lancel and Hermen Maat, pioniers op het gebied van embodiment-technologie, intimiteit en empathie: https://www.lancelmaat.nl/about/about/

Deel dit artikel

Related news

Bij Demcon vinden innovaties hun tehuis

Nooit meer tanken met de Lightyears van DID-ambassadeur Gearte Nynke Noteboom

Stelling: Verbeelding is hetzelfde als innovatie

Jeangu Macrooy laat 20 april horen hoe de artiest zichzelf met zijn derde album innoveerde

𝑴𝒂𝒈𝒊𝒄 50 𝑨𝒘𝒂𝒓𝒅: wie wordt het?

Een kroniek van de kunstenaar in de bunker op Vliegveld Twenthe

22% + 22%

Korting

22-02-2022 van

22:00 uur tot 22:22 uur

Kortingscode: DID22

April