Kledingmerken maken zich klaar om rechtstreeks aan avatars ‘identiteit’ te verkopen

Door Redactie

De digitale innovatie D2A of Direct-to-Avatar is een nieuw kanaal in de mode-economie. Het stelt merken, bedrijven en gebruikers in staat om producten rechtstreeks aan avatars in plaats van mensen te verkopen. Want wat in de metaverse wordt gedragen, wordt even belangrijk als in het echte leven. Dat is althans de buzz die nu heerst onder websites die berichtten over mode. Die menen dat de digitale wereld ons sociaal domein steeds meer zal domineren.

The Fabricant

Nu de belangstelling voor virtuele mode explosief toeneemt, zijn er verschillende platforms waarmee gebruikers kleding kunnen creëren zonder kennis te hebben van 3D-software. Een van de eerste aanbieders, het Nederlandse The Fabricant, stelt gebruikers in staat digitale kledingstukken te maken, te ‘minten’ en te verhandelen als NFT’s, die vervolgens in verschillende digitale omgevingen kunnen worden gedragen.

Identiteit digitaal overbrengen

Tribute, een in Kroatië gevestigd bedrijf, is een voorbeeld van een digitaal modemerk dat het voortouw neemt op het gebied van contactloze en cybermode. Het collectief werd gevormd door leden met een achtergrond in mode, CGI 3D modellering, UX design en codering. Gebruikers kunnen digitale mode-artikelen kopen en downloaden. Dat leidt er volgens Tribute toe dat gebruikers hun identiteit overbrengen naar een virtueel gebied, en uiteindelijk leidt tot een afname van de vraag naar fysieke kleding.

Bron artikel: https://fashionunited.nl/nieuws/business/merken-maken-zich-klaar-om-rechtstreeks-aan-avatars-te-verkopen/2021120651900

Deel dit artikel

Related news

Bij Demcon vinden innovaties hun tehuis

Nooit meer tanken met de Lightyears van DID-ambassadeur Gearte Nynke Noteboom

Stelling: Verbeelding is hetzelfde als innovatie

Jeangu Macrooy laat 20 april horen hoe de artiest zichzelf met zijn derde album innoveerde

𝑴𝒂𝒈𝒊𝒄 50 𝑨𝒘𝒂𝒓𝒅: wie wordt het?

Een kroniek van de kunstenaar in de bunker op Vliegveld Twenthe

22% + 22%

Korting

22-02-2022 van

22:00 uur tot 22:22 uur

Kortingscode: DID22

April