GeneralInfoE33E76D4-BE6E-465B-9675-5EB64FA5FFC0

5EC90812-FC20-4ED7-B76E-2779F781920A

Wat zijn de Dutch Innovation Days?

Dutch Innovation Days (DID) is het jaarlijkse innovatiefestival in Enschede. Het doel: vijf dagen lang een vuurzee aan ideeën te laten laaien en de stad zo op te lichten met inspiratie. Dat lukt dankzij ons netwerk van Magic Minds, sprekers, talenten, kunstenaar, ondernemers, studenten en professionals. Zij vormen de stevige architectuur waarmee wij het ijzer van de toekomst smeden.

Magic Minds
Fix the World

DID brengt daarom talenten en pioniers van de technologie-, wetenschap- en cultuursector vanuit alle windstreken samen. Hun synergie initiëren wij aan de hand van een pallet aan ontmoetingsvormen. Denk aan tafeldiscussies, exposities, masterclasses en speeddates en veel, veel meer.

Op die manier is DID22 de stad van de toekomst, één waar bezoekers vrij in rondwandelen om zich te verwonderen, anderen te ontmoeten, talent te scouten, van Magic Minds te leren en vooral om de toekomst te ervaren. Een plaats van innovatie, creativiteit, opluistering, activisme en optimisme. Want dit jaar gaat het lukken: we fixen de wereld.

Five days of innovation

Vijf dagen lang, van 20 tot en met 24 april, is het ijzer heet genoeg om nieuwe ideeën te smeden. Onze vijf ambassadeurs voor Food, Fashion, Health, Energy en Waste, onze 50 sprekers, onze 30-plus partners, onze 15 locaties, gedurende vijf dagen in Enschede. Dat doen wij in allerlei vormen. Met een exposities, talks en Deep Dives, een catwalkdiner en tafeldiscussies. Gegarandeerd altijd een ontmoeting tussen mensen die je niet snel bij elkaar zet. Want juist dan ontstaan ideeën.

7A520732-BE7B-4E73-98C4-00AAD9E75414

Meer info

Frequentlyasked Questions

General

DID22 maakt van Enschede de innovatiestad van Nederland. Met name locaties in de binnenstad maken van 20 tot 24 april onderdeel uit van het DID-programma. Denk hierbij aan de Grote Kerk, Metropool, Wilminktheater, Connect-U, WARP Technopolis, Rijksmuseum Twenthe en Concordia.

Het festivalhart van DID22 is voor en in Connect-U aan het Ariënsplein. Vanaf het hart zijn de locaties van de binnenstad, veelal aan en nabij de Oude Markt, per voet goed bereikbaar. Alle locaties zijn daarmee vanaf Station Enschede te lopen. Wie met de auto komt, kan parkeren in een van de nabijgelegen parkeergarages.

Enschede kent tal van slim en mooi gelegen hotels. In de binnenstad, waar DID22 plaatsvindt, zijn het Intercity Hotel en The Residence. Op de campus, buiten de stad, zorgen het Fletcher hotel en U Parkhotel voor blijde, uitgeruste gezichten. Wie DID22 ook wil gebruiken om het Twentse landschap te ontdekken, kan tal van erven en buitenhuizen te vinden.

Tickets

We zouden geen innovatieplatform zijn als je niet je tickets vanaf je telefoon kan scannen. Tegelijk, je komt ook met geprinte tickets gewoon binnen. Uiteindelijk gaat het om de code.

8CB4A002-3550-4BE6-B992-6D5314300169DidPartners

Founding Partners

De Founding partners zijn nauw betrokken met Dutch Innovation Organization en de Dutch Innovation Days. De Founding Partners zijn DEMCON, UT en Baseflow.

logo-ut
logo-demcon
logo-baseflow

Strategische Partners

De Strategische partners zijn nauw betrokken met Dutch Innovation Organization en de Dutch Innovation Days. De Strategische Partners zijn Connect-U en Saxion

connectu-dutch-innovation-days
saxion-hogeschool-enschede

Media Partners

De Media partners zijn nauw betrokken met Dutch Innovation Organization en de Dutch Innovation Days. De Media Partners zijn DPG, 1Twente, Close en Dutch Innovation

dpg-media-dutch-innovation-days
1-twente-dutch-innovation-days
the-close-app-dutch-innovation-days
logo-dutch-innovation-white-transparant
contentkalender