De vliegende auto PAL-V heeft zijn vliegvergunning bijna in het vizier

De fabrikant van de vliegende auto PAL-V heeft het bijna voor elkaar: een vliegvergunning. Het bedrijf heeft al toestemming gekregen om zijn vliegende auto op de openbare weg te laten rijden. Naar alle verwachting gaat er dit jaar al de eerste PAL-V de lucht in, want hun vergunning is bijna voor elkaar.    

Gyrocopter

Het bedrijf PAL-V heeft de vliegende auto, ook wel de ’Gyrocopter’ ontwikkeld. De copter kan zowel op de weg rijden, als vliegen, maximaal 500 kilometer. De ombouw van auto naar vliegtuig die daarvoor nodig is,duurt slechts enkele minuten. De PAL-V gebruikt de automotor om mee op te stijgen en heeft een motor die door middel van wind draait om in de lucht te blijven. 

Een slim gebruik van gewicht is voor deze innovatie nodig. De PAL-V maakt gebruik van een Carver kantelmechanisme. Er is hiervoor gekozen omdat de rotor en het systeem wat daarbij hoort flink wat gewicht in de schaal legt. De PAL-V kan met een maximale hoek van 45 graden door een bocht sturen. 

Ter land en dit jaar in de lucht

De fabrikant is momenteel bezig met de afronding van de 1200 tests en 150 vlieguren. Als dat lukt, komt het in aanmerking voor zijn vliegvergunning te komen. 

Tot die tijd is het nog even dromen tot het moment dat de PAL-V zijn rotorbladen uitklap en officieel de lucht in mag.

Deel dit artikel

Related news

Bij Demcon vinden innovaties hun tehuis

Nooit meer tanken met de Lightyears van DID-ambassadeur Gearte Nynke Noteboom

Stelling: Verbeelding is hetzelfde als innovatie

Jeangu Macrooy laat 20 april horen hoe de artiest zichzelf met zijn derde album innoveerde

𝑴𝒂𝒈𝒊𝒄 50 𝑨𝒘𝒂𝒓𝒅: wie wordt het?

Een kroniek van de kunstenaar in de bunker op Vliegveld Twenthe

22% + 22%

Korting

22-02-2022 van

22:00 uur tot 22:22 uur

Kortingscode: DID22

April